Jocurile politice au făcut mult rău învăţământului. O să înceteze, promite ministrul Educaţiei

14 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Jocurile politice au făcut mult rău învăţământului. O să înceteze, promite ministrul Educaţiei


Declarația a fost făcută duminică într-o conferință de presă, în care ministrul vorbește despre lansarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre de Guvern privind Codul studiilor universitare de doctorat.
În opinia sa, în prezent, legislația în domeniul doctoratelor este incoerentă și haotică, nu a existat suficientă voință politică pentru a da mediului universitar un cadru robust și autonomia necesară.
El a adăugat că era foarte simplu să-și asume, la rândul său, un joc politic, scrie agerpres.ro.
Noile modificări în domeniul doctoratelor vor permite, spune Curaj, recredibilizarea, unde este cazul, a instituțiilor de învățământ, întărirea credibilității academice și consolidarea prestigiului universităților din România.
El a reiterat că acordarea și retragerea titlurilor de doctorat se vor afla, de acum înainte, în atribuția instituțiilor organizatoare, respectiv universități și Academia Română.
Noul Consiliu pentru atestarea diplomelor va fi, potrivit proiectului, instanță de apel. Astfel, consiliul verifică procedura și se asigură de calitatea procedurii de acordare a titlului, poate solicita reanalizarea deciziei, iar instituția organizatoare de studii universitare de doctorat analizează și ia decizia. Pentru toate situațiile, nepunerea în aplicare a deciziilor CNATDCU de către instituția organizatoare de doctorat atrage suspendarea școlii doctorale, a arătat Adrian Curaj.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră