Admiterea în avocatură 2016. REZULTATELE FINALE

23 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Admiterea în avocatură 2016. REZULTATELE FINALE

Rezultatele finale obținute de candidați pot fi accesate AICI (stagiari) și AICI (definitivi).

Candidații și-au putut depune cererile de înscriere la examenul de primire în profesia de avocat în perioada 19 iulie - 17 august. Pentru dobândirea titlului de avocat stagiar, au fost validați 3.484 de candidați, în timp ce 173 de persoane care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii au fost, de asemenea, validate.

Testarea candidaților la examenul de primire în profesie pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru persoanele care au susținut examenul de definitivat în alte profesii juridice a constat într-o probă de tip test-grilă, relatează avocatnet.ro.

În cazul examenului de primire în profesia de avocat şi de admitere în cadrul INPPA (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar), candidaților le-au fost verificate cunoştinţele juridice prin susţinerea unei probe tip grilă. Subiectele au putut avea și caracter aplicativ, constând în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunoştinţelor teoretice.

În ceea ce privește examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice în vederea dobândirii titlului profesional de avocat definitiv, acestea au primit niște subiecte care urmăreau „verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice privind organizarea, exercitarea şi deontologia profesiei de avocat precum şi deprinderile şi aptitudinile acestora privind aplicarea în practică, în forme şi modalităţi specifice exercitării profesiei de avocat, a cunoştinţelor teoretice, a doctrinei şi a jurisprudenţei din materiile de examen”.

Potrivit Hotărârii UNBR nr. 98/2016, testul grilă a fost format din 100 de întrebări din cinci materii: organizarea și exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. Pentru rezolvarea testului, candidații au avut la dispoziție maximum patru ore de la momentul încheierii distribuirii testelor.

În ceea ce privește notarea, fiecare răspuns corect a fost evaluat cu un punct, iar candidații au fost declarați admiși numai dacă au obținut cel puțin zece puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră