Adevăr sau justificare? O apropiată a lui Iohannis denunţă un plan diabolic al PSD

18 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Adevăr sau justificare? O apropiată a lui Iohannis denunţă un plan diabolic al PSD

Preşedintele Iohannis se confruntă cu un val de critici pentru că a acceptat prea uşor nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca premier din partea PSD, iar acum apar şi primele declaraţii menite să explice gestul şefului statului. Să fie adevărat sau doar o justificare că Iohannis nu avea o soluţie mai bună? Declaraţiile nu vin de oriunde, ci dinspre PNL, partidul de suflet al lui Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, considerată o apropiată a lui Iohannis, fiind de peste 10 ani parlamentar de Sibiu, susţine că, prin decizia sa, şeful statului a răsturnat „planul diabolic” al PSD. Altfel, nu ar fi făcut decât să-i dea satisfacţie partidului condus de Liviu Dragnea.

 „Au fost foarte multe voci care spuneau că preşedintele trebuia să o refuze pe doamna Dăncilă. Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar al României, schimba şefii Parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin Parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (...). Planul diabolic al PSD era exact acesta: suspendare, până la referendum, îngenuncherea României, corupţie până în ultima celulă a societăţii şi apoi fluierau probabil în baie şi mâncau mici la grătar de Centenarul Marii Uniri”, a declarat Turcan la RFI.

Ea a mai spus că Iohannis a procedat constituţional şi că „singura variantă care să răspundă totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constituţiei este respingerea acestui Guvern, în frunte cu doamna Dăncilă, în Parlamentul României".

De altfel, Turcan a anunţat discuţii cu parlamentari ai PSD, ALDE şi UDMR, menite să disloce majoritatea parlamentară şi să ducă la respingerea Vioricăi Dăncilă şi a noului Guvern în Parlament.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră