Acuzațiile aduse Preasfințitului Părinte Corneliu și unor clerici din Episcopia Hușilor, la judecata Sinodului BOR

16 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Acuzațiile aduse Preasfințitului Părinte Corneliu și unor clerici din Episcopia Hușilor, la judecata Sinodului BOR

Sinodul Permanent va discuta, vineri, ”situația critică din Episcopia Hușilor”, generată de acuzațiile aduse Preasfințitului Părinte Corneliu, dar și altor clerici, se precizează, într-un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, emis miercuri. 

Potrivit comunicatului emis miercuri, joi, 17 august, ”va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod privitor la propunerile Comisiei pentru Statut și regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzațiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum și la cercetarea și judecarea acestora”.

În comunicat se mai precizează că ”vor fi analizate, în vederea aprobării, și unele propuneri al Cancelariei Sfântului Sinod referitoare la încetarea activității clericale, inclusiv a ierarhilor. În aceeași zi, în cadrul ședinței Sfântului Sinod, vor fi desemnați membrii și supleanții Consistoriilor arhierești care vor cerceta și judeca în primă și ultimă instanță cazurile de abatere de la morala și disciplina Bisericii”.

Vineri, 18 auust, în ședința de lucru a Sinodului Permanent ”va fi discutată și situația critică din Episcopia Hușilor ca urmare a unor acuzații aduse Preasfințitului Părinte Corneliu, precum și unor clerici din această eparhie”, transmite Patriarhia Română.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră