A ajuns din şaua motocicletei direct la graniţa dintre viaţă şi moarte! Pe poliţistul implicat în accident nu-l premiază nimeni? (VIDEO)

07 Aug 2015
A ajuns din şaua motocicletei direct la graniţa dintre viaţă şi moarte! Pe poliţistul implicat în accident nu-l premiază nimeni? (VIDEO)
“Da-i unui prost o bariera si acesta se va crede stapanul lumii”. Asa spunea Mircea Badea. Aceeasi vorba este valabila si pentru politisti. Pune-i unui prost o sapca in cap si doua grade pe umeri si deja nu te mai intelegi cu el. Miercuri, 5 august, in jurul orei 23:00, in comuna Manastirea, din judetul Calarasi s-a produs un accident deosebit de grav. O motocicleta condusa de un tanar care nu detinea permis auto s-a izbit de o autospeciala a Sectiei 2 din cadrul Politiei Rurale Oltenita.

Comunicatul IPJ Calarasi suna sec: “În noaptea de 05 august 2015, pe raza comunei Mânăstirea, la ieşirea dintr-o staţie de alimentare Peco, agenţi de poliţie din cadrul Secţei 2 Poliţie Rurală Olteniţa aflaţi în autospecială cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune au efectuat semnal pentru oprirea unei motociclete, care se deplasa pe DN 31, fiind condusă de P. Cristan, de 22 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi. Motociclistul nu a oprit şi a intrat în autospecială, în urma impactului rezultând rănirea acestuia, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere. Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier”.

Tanarul care conducea motocicleta se numeste Cristian Paun, are 22 de ani, este jucator la echipa de fotbal Unirea Manastirea si fusese plecat pana in urma cu trei saptamani in Marea Britanie. Avea o pasiune uriasa pentru motoarele puternice, dar pentru a obtine permisul de conducere pentru motocicleta Honda CBR care l-a facut celebru in tot satul trebuia sa mai astepte pana la implinirea varste de 24 de ani. Asta nu l-a impiedicat niciodata sa se plimbe prin localitate cu “motorul” sau puternic. Era cunoscut de toata lumea pentru acest lucru, inclusiv de catre politisti. Prietenii lui Paun afirma ca au fost cazuri in care Politia l-a urmarit insa nu i-a pierdut urma de fiecare data din cauza autospecialelor Dacia Logan care nu se pot tine dupa o motocicleta dotata cu un motor de 1.000 de centimetri cubi.

Miercuri seara, distractia s-a incheiat. Cristian Paun s-a plimbat cu motorul turat la maximum pe DN 31, care leaga Oltenita de Calarasi. A fost zarit de un echipaj al Sectiei 2 Politie Rurala Oltenita care se afla la o statie de alimentare cu carburant de la intrarea in comuna Manastirea. Printre cei trei politisti se afla si subofiterul Daniel Stoica, cunoscut in localitate sub apelativul Gargara, cu care motociclistul fara permis a mai avut un conflict in trecut. Cei doi se certau des pe seama faptului ca tanarul circula pe drumurile publice desi nu avea acest drept. Martorii povestesc ca politistul i-a spus de fiecare pe un ton nu tocmai ortodox ca nu va scapa nepedepsit. Intre cei doi era clar ca exista un conflict. Orgolii uriase intre un om al legii, lezat de faptul ca un pusti nu i se supune, si un tanar teribilist, caruia i-a facut placere sa se joace cu focul si acum a ajuns sa plateasca mai scump decat si-ar fi putut imagina vreodata.

Pentru a-l prinde pe motociclist, subofiterul Daniel Stoica – Gargara a ales cea mai proasta varianta. A iesit in calea lui Cristian Paun cu autospeciala avand semnalele acustice si sonore pornite, pozitionand autovehiculul pe mijlocul DN 31, perpendicular cu directiile de mers. Imediat, motocicleta s-a izbit de masina politiei, iar cel care o conducea a fost aruncat in aer la 20 de metri de la locul producerii impactului.

Alexandru Pantofaru este unul dintre martorii accidentului. “Am vazut totul ca la film. Eram in benzinarie, la aparatul de cafea. Erau acolo multi tineri, dar si cei doi politisti. Il urmareau pe baiat. Au mai avut conflicte in trecut. In momentul in care l-au auzit ca vin, s-au urcat repede in masina, au pornit girofarul si au oprit pe mijlocul drumului. Imediat a venit motociclistul si s-a izbit de ei. A lovit roata masinii de politie, dar daca venea la 20 de centimetri mai in dreapta ii omora pe cei din masina. N-am inteles de ce Politia a procedat asa. Politistul care era la volan il cunostea foarte bine, stia unde locuieste. Putea foarte bine sa se duca la el acasa si sa-l pedepseasca conformm legii, dar nu avea nici un drept sa faca un astfel de blocaj”, spune cel care a ramas marcat de cele intamplate in urma cu doua zile.

Tot el a fost cel care i-a acordat primele ingrijiri medicale. “Am pregatire in mediul medical, stiu sa acord un prim ajutor. Am lucrat in strainatate in acest domeniu. L-am gasit pe marginea drumului. Era in stare grava. Pierdea sange. Pe mine m-a interesat sa respire. Echipajul SMURD a venit imediat si l-a dus spre Calarasi. In drum, a fost preluat de alt echipaj, care l-a dus la Spitalul Judetean, de unde a fost transferat la Spitalul Pantelimon, din Capitala”, spune acelasi Pantofaru.

Intregul accident a fost surprins de o camera de supraveghere de la statia de alimentare cu carburant si imaginile au fost facute publice pe internet. Prietenii lui Cristian Paun s-au revoltat de modul in care a actionat politistul pe care il cunosc sub apelativul Gargara si cer sa se faca dreptate. Nu neaga faptul ca motociclistul nu avea permis si ca circula cu viteza foarte mare, dar vor ca cel care trebuia sa aplice Codul Rutier sa fie pedepsit tocmai pentru ca l-a incalcat si l-a trimis pe tanarul din localitate direct de pe saua motocicletei la granita dintre viata si moarte.

Potrivit avocatnet.ro, care citeaza din Codul Rutier, “pentru a opri un autoturism, politistul va efectua semnalul de oprire regulamentar cu bratul, pe timp de zi, iar pe timp de noapte, cu bastonul reflectorizant sau a unui dispozitiv cu lumina de culoare rosie. In ambele cazuri, poate folosi fluierul”. Din pacate, subofiterul Daniel Stoica nu a procedat asa, preferand sa pozitioneze masina pe mijlocul drumului, lucru care nu este in conformitate cu prevederile Codului Rutier pentru aceste situatii. Atitudinea politistului nu doar ca este de neinteles, dar denota si inconstienta.

Cristian Paun este acum internat la Spitalul Pantelimon din Capitala. In comuna Manastirea toata lumea s-a mobilizat. Astazi, 35 de persoane au mers ca sa doneze sange, in speranta ca-si vor putea ajuta semenul. Oamenii din sat au inceput sa stranga bani pentru a-i ajuta pe parintii tanarului de 22 de ani. Acelasi lucru se intampla si in Marea Britanie, acolo unde Paun a muncit pana in urma cu trei saptamani.

Www.mariustuca.ro a trimis o solicitare Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi pentru a obtine lamuriri suplimentare cu privire la accidentul de la Manastirea. Institutia din orasul de pe Borcea se afla astazi in mijlocului unui alt mare scandal dupa ce doi politisti au ajuns sa fie acuzati de viol de catre o minora. Biroul de presa a promis ca va reveni cu detalii in cursul saptamanii viitoare. Ramanem langa aparat.

 
A ajuns din şaua motocicletei direct la graniţa dintre viaţă şi moarte!

Posted by MT News on Friday, 7 August 2015


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră