Scandal sexual la IPJ Călărași. Doi POLIȚIȘTI, acuzați că au VIOLAT pe un câmp o adolescentă dispărută dintr-un centru de plasament

07 Aug 2015
Scandal sexual la IPJ Călărași. Doi POLIȚIȘTI, acuzați că au VIOLAT pe un câmp o adolescentă dispărută dintr-un centru de plasament
O adolescentă în vârstă de 15 ani, dată în urmărire după ce a dispărut de la un centru de plasament din comuna Perișoru, județul Călărași, ar fi fost violată pe un câmp de doi polițiști. Întreaga grozăvie a fost văzută de un cioban care a sunat imediat la 112. 

Fata era instituţionalizată în Centrul de plasament "Sfântul Ştefan" din comuna Perişoru, de unde fugise luni, fiind găsită apoi şi dusă într-un alt centru de plasament, de unde a fugit din nou.
 
Cei doi polițiști acuzați de viol au fost reținuți de procurori și urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că nu are confirmată informația că oamenii legii au violat o minoră, dar, dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, ei trebuie să răspundă în fața legii. 
 
”Nu am această informație, că cei doi polițiști au violat fata. Dacă lucrurile se confirmă, nici nu prea am ce să comentez. Vom vedea ce va ieși din această anchetă, nu aș vrea să mă antepronunț. Dacă lucrurile s-au petrecut așa, ei trebuie să răspundă în fața legii. În prima fază, ei ar fi trebuit să-și fi dat demisia din Poliția Română. Regret că s-a întâmplat acest lucru. Indiferent de situație, ei nu ar fi trebui să accepte să întrețină relații cu o minoră dintr-un centru și mai ales că are 15 ani”, a spus Iulian Surugiu.

Poliţiştii reţinuţi au fost trecuţi în rezervă
 
Cei doi poliţişti de la Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, F.D. și A.Ș., au fost trecuţi în rezervă, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. Poliţiştii lucrau în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Călăraşi din anul 2007, respectiv din anul 2012, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei.
 
Cei doi agenţi de ordine publică vor fi duşi, azi, la Judecătoria Călăraşi cu propunere de arestare preventivă.
 
“Indiferent de decizia pe care instanţa de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliţia Română. Situaţia este intolerabilă şi total nedemnă pentru calitatea pe care aceştia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de poliţişti care lucrează în Poliţia Română”, a susţinut vicepremierul Gabriel Oprea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră