Actorul Matthew Perry, celebru pentru rolul din serialul Friends, a decedat la doar 54 de ani

29 Oct 2023
Actorul Matthew Perry, celebru pentru rolul din serialul Friends, a decedat la doar 54 de ani

Matthew Perry a murit sâmbătă, aparent înecat, în locuința sa din Pacific Palisades, potrivit unui reprezentant al actorului și unei surse din cadrul forțelor de ordine.

Perry avea 54 de ani, anunță CBSNews.

Un apel la 911 a fost primit la ora locală 16:07 și a fost tratat ca o salvare în apă, potrivit unei surse din cadrul forțelor de ordine.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Los Angeles, Brian Humphrey, a declarat că primii respondenți s-au deplasat la o locuință din Pacific Palisades pe baza unui apel la 911, la ora 16:07, privind o "urgență cu apă" de tip necunoscut.

Nimeni nu a fost transportat la spital, a precizat el, iar polițiștii din Los Angeles de la divizia West L.A. au fost la fața locului.

Mai târziu, sâmbătă, două surse din cadrul forțelor de ordine au declarat că Divizia de jafuri și omucideri a poliției din Los Angeles, care investighează infracțiunile de profil înalt și cazurile în care sunt implicate celebrități, a răspuns, de asemenea, la fața locului.

Sursele au subliniat că este vorba despre o anchetă privind un deces, fără semne de crimă.

Se așteaptă ca medicul legist din Los Angeles County să efectueze o autopsie și ar putea determina cauza și modul în care s-a produs decesul, au precizat acestea.

Mai multe detalii despre moartea lui Perry nu au fost disponibile imediat sâmbătă seara.

Perry a fost cel mai bine cunoscut pentru rolul său ca unul dintre membrii de bază ai distribuției din "Friends", sitcomul generației X de la NBC din anii '90.

În "Friends", Perry l-a interpretat pe Chandler Bing, un analist statistic care folosea sarcasmul și replicile de o singură lovitură.

Serialul a fost un succes de succes pentru televiziune, dominând prime-time alături de "Seinfeld". A rulat timp de 10 sezoane, din 1994 până în 2004.

Perry a mai apărut în alte câteva filme de succes, printre care "Boys Will Be Boys", "Growing Pains", "Beverly Hills, 90210", "The West Wing" și "Scrubs".

Crescută în Ottawa, Canada, Perry a avut un parcurs de succes ca jucătoare de tenis de prim rang, concurând la juniori în Canada. Practic, a renunțat la acest sport pentru a se dedica actoriei când s-a mutat în L.A. la vârsta de 15 ani.

S-a alăturat distribuției serialului "Friends" la vârsta de 24 de ani.

În urmă cu aproximativ un an, Perry se afla într-un turneu de presă pentru lansarea cărții sale de memorii, "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir", care a adăugat dezvăluiri despre lupta sa cu dependența, inclusiv o experiență aproape de moarte în 2019, după ce colonul său a explodat ca urmare a consumului de opioide.

Viața sa de după "Friends" a inclus mai multe roluri care au atras respect și aprecieri, dar a fost adesea dominată de titlurile de presă despre acea bătălie. În carte, el a spus că a cheltuit până la 7 milioane de dolari pentru eforturile de reabilitare și recuperare.

Reacția la moartea lui Perry a venit de la întregul Hollywood și nu numai.

Maggie Wheeler, actrița care a interpretat-o pe Janice, prietena lui Chandler Bing în "Friends", a declarat că Perry a murit prea devreme și că va fi regretat de toți cei care l-au cunoscut în viața reală și pe ecran.

Ea a remarcat luptele lui Perry, pe care le-a împărtășit în cartea sa de memorii, și a spus că speră că acesta se află în pace.

"Matthew a fost un actor incredibil de generos. Nu a existat nicio dată când am urcat pe o scenă cu el să nu mă simt înălțată de strălucirea lui", a spus ea. "Chiar și în cele mai întunecate momente ale sale, sincronizarea sa comică era impecabilă".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră