UPDATE. Accident feroviar la Barcelona: Un român printre cei 48 de răniți. 20 dintre ei, în stare gravă (VIDEO)

28 Iul 2017
UPDATE. Accident feroviar la Barcelona: Un român printre cei 48 de răniți. 20 dintre ei, în stare gravă (VIDEO)

Cel puțin 48 de persoane au fost rănite, printre care şi un român, în gara „Franța” din Barcelona, după ce un tren nu a mai putut frâna și a intrat în stâlpul de beton de la capătul liniei. 20 dintre persoane rănite au răni mai grave.

Un cetățean român se află printre victimele accidentului feroviar care a avut loc vineri dimineață la Barcelona și este internat într-un spital din orașul spaniol cu răni ușoare.

"Până în prezent, autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare", arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia, menționează sursa citată. 

te vorba de un tren regional, care transporta navetiști către capitala Cataloniei. Din nu se știe ce motiv, tren nu a mai putut frâna și s-a izbit de parapetul de beton de la capătul liniei.

Accidentul feroviar intervine la patru ani de la cel mai grav accident de tren din istoria modernă a țării.  Pe 24 iulie 2013 un tren de mare viteză plecat din Madrid cu destinaţia Santiago de Compostela a deraiat la intrarea în ultima staţie a traseului în momentul în care circula cu aproape 200 de km la oră. 80 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 150 au fost rănite.

La 4 ani dela acea catastrofă , justiţia spaniolă l-a găsit vinovat pentru producerea acesteia doar pe mecanicul trenului care nu ar fi fost atent la semnalele de trafic care îi cereau să reducă viteza trenului până la 70 de km la oră în acea zonă. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră