Accesul la metrou ar putea fi restricţionat atunci când în subteran este aglomeraţie mare

19 Ian 2017
Accesul la metrou ar putea fi restricţionat atunci când în subteran este aglomeraţie mare

În situaţii de supraaglomerare, angajaţii Metrorex pot restricţiona temporar accesul la metrou.

Decizia de a restricţiona  accesul la metrou atunci când în subteran este aglomeraţie mare a fost anunţată de Metrorex care a luat şi alte măsuri pentru a evita supra-aglomerarea staţiilor. În fiecare zi, la orele de vârf, oamenii se calcă în picioare ca să prindă un loc pe peron şi să poată urca în tren.

De când zăpada încurcă mult traficul la suprafaţă, 700.000 de oameni circulă cu metroul în fiecare zi, cu 100 de mii mai mult decât în mod obişnuit. La orele de vârf nu ai loc să arunci un ac pe peroane, iar în trenuri oamenii abia mai pot respira.

Ca să fluidizeze traficul, conducerea Metrorex scoate în circulaţie, la orele de vârf, toate cele 65 de trenuri. Aşa că metroul vine la cel mult 3 minute. Însă, tot nu este suficient.

Echipe mixte de poliţişti, jandarmi, reprezenanţi ai ISU şi Metrorex sunt în staţiile de metrou, Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei, cele mai aglomerate, pentru a interveni în cazul unor ambuscade şi a dirija fluxul de călători.

Tot pentru evitarea ambuscadelor, Pasajul Unirii, cel mai aglomerat punct de legătură dintre magistrale, a fost împărţit în două benzi, iar călătorii sunt sfătuiţi să le respecte.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră