A scris Alina Bica Ordonanţa 13? Fosta şefă a DIICOT răspunde acuzaţiilor

05 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
A scris Alina Bica Ordonanţa 13? Fosta şefă a DIICOT răspunde acuzaţiilor

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a negat la RTV nformaţia publicată de Hotnews pe surse, potrivit căreia ea a redactat Ordonanţa de Urgenţă 13, privind modificarea Codului Penal. Ea a anunţat că îl va da în judecată pe jurnalistul care a publicat-o şi va cere despăgubiri.

Alina Bica neagă orice legătură cu Ordonanţa de Urgenţă 13. "Este atât de prost scrisă şi atât de handicapat redactată, încât neg vehement orice alăturare a numelui meu în Ordonanţa de urgenţă privind modiificarea Codului penal", a declarat Alina Bica. 

Ea a spus că îl va da în judecată pe jurnalistul Hotnews care a publicat informaţia, cătuia îi va cere daune, şi se gândeşte la acelaşi lucru în privinţa site-urilor care au preluat ştirea fără să-i ceară şi ei punctul de vedere. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră