A murit unul dintre cei mai valoroși comentatori sportivi de radio din România

27 Dec 2018 | scris de Marina Constantinoiu
A murit unul dintre cei mai valoroși comentatori sportivi de radio din România

Mugur Corpaci, unul dintre cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România, a încetat din viață joi dimineață, la vârsta de 51 de ani.

A prezentat ani la rând radiojurnalul de la Radio România Actualităţi, însă marea sa pasiune a fost dintotdeauna sportul şi, până la urmă, s-a alăturat colegilor de la Redacţia Sport.

De formaţie matematician, Mugur Corpaci a intrat în radio cu marele val de tineri jurnalişti din anii ‘ 90.

Vocea sa unică, puternică, dicţia perfectă şi ritmul rapid cu care vorbea l-au recomandat imediat pentru Redacţia Ştiri.

A prezentat ani la rând radiojurnalul la Radio România Actualităţi, fiind în acelaşi timp un îndrumător exemplar pentru cei nou-veniţi în redacţie.

Însă marea sa pasiune a fost sportul, el însuşi a făcut sport toată viaţa, marea sa pasiune fiind tenisul şi, până la urmă, s-a alăturat colegilor de la Redacţia Sport.

A parcurs pe rând toate treptele meseriei de jurnalist de radio, de la redactor de ştiri până la publicist comentator şi realizator de emisiuni.

Mugur Corpaci a fost caracterizat înainte de toate de pasiunea fără margini pe care o punea în tot ce a lucrat: un profesionist de elită şi un om de radio înnăscut, scria cu o precizie matematică, prezenta şi se exprima liber.

Fiecare moment al unei competiţii sportive era transmis cu intensitatea pasiunii pe care o avea pentru sport. Mugur Corpaci a fost, fără îndoială, unul din cei mai valoroşi comentatori sportivi de radio din România.

Radio România pierde vocea inconfundabilă a lui Mugur Corpaci, dar personalitatea sa, profesionalismul şi măiestria puse cu rară nobleţe şi dedicaţie în slujba fenomenului sportiv, vor rămâne eterne în memoria a milioane de ascultători, a scris, în pagina sa de Facebook, Georgică Severin, președinte director general al Radio România.

Jurnalistul radioului public a murit joi dimineaţă, după câteva săptămâni în care a fost în comă. Mugur Corpaci a suferit un atac cerebral cu două zile înaintea Trofeului Carpaţi la handbal feminin, desfăşurat în Bucureşti, în 23-24 noiembrie.

El ar fi trebuit să ajungă şi la Campionatul European din Franţa, unde era acreditat.

O voce inconfundabilă, dedicat sută la sută meseriei, Mugur Corpaci a fost prezent la multe competiţii sportive majore, inclusiv la câteva ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13:00, la Cimitirul Bellu Catolic.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră