A murit senatorul UDMR Verestoy Attila, unul dintre cei mai longevivi parlamentari

24 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
A murit senatorul UDMR Verestoy Attila, unul dintre cei mai longevivi parlamentari

Unul dintre cei mai longevivi şi bogaţi parlamentari ai României, senatorul UDMR Verestoy Attila, s-a stins din miercuri din viaţă, la vârsta de 63 de ani. El  suferea de cancer şi se afla la Viena pentru tratament.

Verestoy Attila a fost singurul parlamentar aflat în funcţie succesiv în toate legislativele României de după 1990,până în prezent, el candidând pe listele UDMR din judeţul Harghita.

"Am aflat cu tristețe vestea privind trecerea în neființă a lui Verestoy Attila! A fost unul din parlamentarii cu cea mai îndelungată activitate, un lider al UDMR care și-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esențiale pentru România, dezbătute și adoptate în ultimii douăzeci de ani! Un partener de dialog și de dezbateri constructive! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris liderul PSD, Liviu Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Senatorul UDMR era şi unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, conform hotnews.ro. Verestoy Attila deţinea mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case în Ilfov, respectiv Cristuru Secuiesc, un apartament in Odorheiu Secuiesc şi alte două în Bucureşti. De asemenea, senatorul UDMR avea un autoturism BMV X3 şi un altul Audi S8, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 Euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 Euro. De asemenea, Verestoy Attila deţinea sume în mai multe conturi, depozite bancare şi fonduri de investiţii, atat în Euro, cât si în lei, la bănci sau fonduri de investiţii din ţară sau străinătate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră