A murit jurnalistul George Berevoianu

07 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
A murit jurnalistul George Berevoianu

Jurnalistul George Berevoianu a murit miercuri, potrivit Realitatea.net. Anunțul a fost făcut de realizatorul TV Rareș Bogdan în pagina sa de Facebook. „Colegul nostru George Berevoianu a plecat astăzi la Ceruri! Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

George Berevoianu a lucrat timp de mai mulți ani la postul de televiziune Realitatea TV, unde a fost reporter și prezentator de știri. Potrivit mai multor surse, el s-a stins din viaţă în urma unei suferinţe îndelungate, grele.

Ultimele luni din viață şi le-a petrecut călătorind, așa cum reiese din postările de la contul său de Facebook. Ca un Bucket list, pentru cineva care ştia că suferă de o boală necruţătoare. În urmă cu o lună el se afla în capitala Portugaliei, la Lisabona, cu ocazia finalei Eurovision.

O postare pe Facebook a preşedintelui Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, oferă mai multe informaţii despre starea sănătăţii lui George Berevoianu din ultima perioadă, înaintea decesului.

"GEORGE BEREVOIANU nu mai este printre noi!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! 
Am fost alturi de el in ultimii ani si l-am ajutat cat am putut. I-am cunoscut suferintele. In aceasta dimineata era fericit pentru ca ii era ceva mai bine. Imi multumea tot timpul, stia el de ce. Isi dorea foarte mult sa intoarca si el binele pentru alti pacienti si in acest sens ne facuseram planuri mari.
Sambata trecuta am trecut prin localitatea lui de origine, o localitate frumoasa, la poale de munte, intre Campulung si Curtea de Arges. Ma batea gandul sa-l vizitez, stiam ca era acasa. Nu am vrut sa-l deranjez. Cred ca s-ar fi bucurat. Regret ca nu l-am vizitat. Stabilisem sa ne vedem la Spitalul Colentina unde urma sa se interneze.
Era un om deosebit! Iubea oamenii, isi iubea nespus profesia de jurnalist. Vorbea frumos despre colegii lui si ii era dor de ei. Incepuse sa-i creada Dumnezei pe medici si cred ca avea dreptate. Unii chiar sunt Dumnezei adusi pe pamant, dar pentru el nu au mai putut face nimic! 
Regret nespus pierderea lui!
", este mesajul postat de Vasile Barbu.

Multe sunt mesajele postate pe reţelele de socializare de către cei care l-au cunoscut sau care i-au fost colegi lui George Berevoianu. Pe unul dintre ele l-am ales, pentru că pare a-l descrie cel mai bine pe jurnalist.

"Eu nu știu unde se duc oamenii când se duc. Nu știu nici unde s-a dus George Berevoianu acum când s-a dus. Dar știu sigur că atât cât a stat pe aici ne-a făcut mereu să râdem. Pe mine cam trei ani cât am fost colegi de secție la Realitatea. Știți cât e de important într-o televiziune de știri să te facă cineva să râzi după 10-12 chiar 14 ore de muncă? Vă spun eu. Foarte. Poate a fost așa și pentru că George a iubit televiziunea. Era așa fericit la Realitatea în anii aceia. Monitoriza, scria, punea voce. Dar cel mai mult iubea să apară la televizor - live-uri, plasme, prezentare. Ar fi făcut-o și gratuit. Atât de mult îi plăcea. Mulțumim pentru zâmbete, George. Semnat, colega".

Dumnezeu să îl odihnească!

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră