A murit Constantin Olteanu, fost primar al Capitalei și ministru al Apărării

01 Mai 2018
A murit Constantin Olteanu, fost primar al Capitalei și ministru al Apărării

În noaptea de  kuni spre marți s-a stins din viață Constantin Olteanu, general-colonel (r), fost ministru al Apărării Naționale și Primar General al Capitalei (între 1986 și 1988).

Generalul comunist este unul dintre artizanii modernizării metroului bucureștean și ai reconstrucției Capitalei, după demolările masive din anii 80.

Disciplinat și discret, Constantin Olteanu a îndeplinit plenar deciziile partidului unic.

Generalul comunist Constantin Olteanu e unul dintre artizanii modernizării metroului bucureştean şi ai reconstrucţiei Capitalei, după demolările masive de la începutul anilor ’80. Disciplinat şi discret, Olteanu a îndeplinit plenar deciziile partidului unic.

Citeste mai mult: adev.ro/o75mco

Constantin Olteanu a deținut și alte importante funcții în aparatul de partid și de stat până în decembrie 1989. La căderea regimului comunist, Olteanu era secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român

Constantin Olteanu a fost doctor în istorie, autor al unor importante lucrări în domeniul istoriei militare.

La 5 iulie 2018 ar fi împlinit 90 de ani.

Constantin Olteanu s-a născut la data de 5 iulie 1928, în comuna Vulcana-Pandele, județul Dâmbovița. A absolvit Școala de Ofițeri Politici de la Ineu la data de 30 decembrie 1949, cu gradul de locotenent.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră