A murit actrița Cristina Stamate

27 Noi 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
A murit actrița Cristina Stamate

Actrița Cristina Stamate a murit în dimineața zilei de 27 noiembrie 2017, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița.

Cristina Stamate s-a născut la 8 februarie 1946, la București. A urmat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa regizorului Alexandru Finți și, mai apoi, a Sandei Manu, se arată pe site-ul www.teatrultanase.ro.

După absolvirea Institutului, în anul 1967, a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil. A revenit, însă, la București, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde a jucat în foarte multe spectacole, printre care: "Vivat Revista", "Hohote în Herăstrău", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae și Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aștept diseară pe Lipscani", "Ura... și la gară" , "O seară la revistă", "Scandal în Paradis".

"Nu știu ce forță aveți, impactul pe care trebuie să-l aibă presa, dar aș vrea să vă adresați celui de sus să se oprească. Nu mai rezistăm. E prea mult. Cristina a fost o actriță excepțională de revistă. De un temperament fantastic, de o corectitudine și o colegialitate cum rar se găsesc. Era oricând dispusă să sară în ajutor, oricând dispusă să renunțe ea în favoarea cuiva. O fată extrem, extrem de generoasă și un mare talent, bineînțeles", a spus Alexandru Arșinel.

 

"Sunt atât de răvășită și atât de... Oh, Doamne, nu-mi găsesc cuvintele. Nu am nicio stare să mă exprim, decât un regret imens. Este al doilea nume care dispare la o distanță atât de scurtă și ne lasă singuri. Îi doresc pace veșnică. Cristina Stamate a fost un om minunat. Să fie odihnită!", a declarat Ileana Stana Ionescu.

 

Actorul Alexandru Arșinel, directorul Teatrului "Constantin Tănase", a declarat că sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Cristina Stamate va fi depus în foaierul teatrului cel mai probabil marți, urmând să fie înmormântată miercuri la Bellu.

 

"Cel mai probabil mâine va fi adusă la noi. Noi ne-am pregătit, dar sunt celelalte operațiuni pe care nu le rezolvăm noi, le rezolvă familia, rudele, prietenii, cu scoaterea ei, cu aducerea ei, toate astea. Noi ne-am interesat de mormânt, ne-am interesat de câteva lucruri esențiale, dar în rest familia se ocupă", a spus Alexandru Arșinel.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră