A fost sau nu a fost cercetată disciplinar şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi?

15 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
A fost sau nu a fost cercetată disciplinar şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi?

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat miercuri seara, în conferinţa de presă susţinută la sediul instituţiei, că nu a fost cercetată disciplinar niciodată în cei 23 de ani de activitate.

"Sunt de aproape 23 de ani în procuratură, am ţinut mii de şedinţe şi îmi respect statutul şi ştiu cum să vorbesc cu colegii mei. Niciodată în 23 de ani nu am fost cercetată disciplinar. Când a început asaltul asupra justiţiei, am avut 15 cercetări disciplinare", a afirmat şefa DNA, întrebată dacă a trimis o scrisoare procurorilor în care i-ar fi făcut "laşi".

În replică, Inspecţia Judiciară din CSM a transmis joi că din perioada ianuarie 2017 până în prezent au fost identificate două lucrări în care s-a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul şef al DNA, dar pe rolul instituţiei există în prezent o singură lucrare. 

"La 12 ianuarie 2018, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi în una din aceste lucrări, astfel că la 14 februarie 2018 pe rolul Inspecţiei Judiciare exista o singură lucrare în care doamna procuror şef să fie cercetată disciplinar", anunţă Inspecţia Judiciară, conform mediafax.ro.

Tot joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunţat că premierul Viorica Dăncilă a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, chemat de urgenţă din Japonia, unde se afla într-o vizită oficială, pentru a discuta situaţia explozivă de la DNA.

"A existat o discuţie înainte de şedinţa de Guvern. Domnul ministru al Justiţiei va face o declaraţie de presă la Ministerul Justiţiei în această după-amiază", a declarat Nelu Barbu.

Declaraţia va avea loc la ora 18.00 şi se va referi la situaţia din  DNA şi măsurile pe care ministrul le va solicita.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră