UPDATE. Vrancea: A avut loc cel mai puternic cutremur din acest an. Radulian: E benefic!

14 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Vrancea: A avut loc cel mai puternic cutremur din acest an. Radulian: E benefic!

UPDATE. INFP a revizuit din nou magnitudinea cutremurului produs miercuri, la prânz, în zona Vrancea. Astfel, seismul a fost de 4,6 grade pe scare Richter şi s-a produs la o adâncime de 139 de km. Iniţial, INFP a anunţat că seismul s-a produs la 157 km adâncime şi a avut 4,7 grade, apoi că a avut 4,6 grade, şi s-a produs la o adâncime de 140 km, iar ultima oară că a fost de 4,4 grade, produs la 137 km adâncime.

"Este greu de prevăzut, dar părerea mea este că el nu poate fi considerat un pre-şoc pentru un cutremur mare. Este un cutremur destul de obişnuit pentru zona Vrancea şi nu trebuie să ne îngrijorăm", a declarat directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, conform agerpres.ro.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 12.24, în zona Vrancea, la o adâncime de 137 de Kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. 

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (39km), Covasna (51km), Odobești (53km), Buzău (54km), Râmnicu Sărat (56km).

"Acest seism a mai eliberat din tensiunea acumulată, în condiţiile în care au fost cinci luni fără evenimente deosebite", a explicat Mircea Radulian, directorul ştiintific al INFP. “Putem spune că este benefic”, a adăugat Radulian, conform hotnews.ro.

Seismul are loc la 10 zile după împlinirea a 41 de ani de la marele cutremur din 4 martie 1977, care a avut o magnitudine de 7,4 grade Richter şi care a dus la pierderea a peste 1.600 de vieti omeneşti şi rănirea a peste 11.000 de persoane.

De la începtul acestui an, cele mai puternice cutremure au avut loc pe 4 februarie, în judeţul Buzău, de 3,8 grade, la o adâncime de 140,8 km şi în zona Vrancea, la 143,1 km adâncime, tot de 3,8 grade, la 22 februarie. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră