Interesează pe cineva? O româncă este studenta anului la o facultate de top din Germania

19 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
Interesează pe cineva?  O româncă este studenta anului la o facultate de top din Germania

În cadrul festivității de absolvire a Universității Tehnice din Koln au fost premiați cei mai buni studenți ai anului 2016.

În prezența a 114 absolvenți și peste 380 de invitați, campusul din Gummersbach s-a dovedit neîncăpător. Cea mai bună studentă a anului 2016 la facultatea de informatică a fost desemnată românca Teodora Roxana Petrișor, care a încheiat anul cu fabuloasa medie de 1.02 (1 fiind maximum).

Directorii instituției i-au decernat și premiul Ferchau în valoare de 500 de euro. Același premiu l-au primit și cei mai buni absolvenți ai facultăților “Designul produselor și dezvoltarea proceselor” și “Ingineria mașinilor”.

Tânăra din Cluj-Napoca a ajuns în urmă cu patru ani în Germania, prin intermediul programului Erasmus. Ea locuiește în Wiehl, în apropriere de Gummersbach. Limba germană și-a însușit-o la școală în România.

Conform oberberg-aktuell, șansele ca ea să revină în țară sunt însă minime, fiindcă directorii instituției i-au oferit încă din vară un motiv întemeiat de a continua în Gummersbach. A fost angajată în calitate de asistent universitar și cercetător.

În paralel, tânăra de 25 de ani urmează cursurile de master ale Universității, specializarea Softwareingineering.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră