IMAGINI REVOLTĂTOARE. Copii BĂTUȚI și ÎNJURAȚI de educatoare, la o gradiniță din Vrancea: "Stai dracului unde îți e locul, dementule!" (VIDEO)

24 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
IMAGINI REVOLTĂTOARE. Copii BĂTUȚI și ÎNJURAȚI de educatoare, la o gradiniță din Vrancea:

În România, educația făcută cu bătăi și înjurături rămâne o realitate care ne dă fiori reci pe șira spinării.

O educatoare care predă la o grădiniţă din satul Poiana, comuna Vrâncioaia, judeţul Vrancea, a fost filmată, vineri, în timpul orelor, în timp ce-i lovește și înjură pe cei mici. Scenele revoltătoare au fost înregistrate cu telefonul mobil de Iuliana Miron, mama unuia dintre copii, care, ulterior, a postat imaginile pe YouTube.

”Nesimtițule, stai dracului într-un loc, dar-ar naiba-n creierii tăi, tu nu eşti sănătos la cap, ăştia trebuie să-mi dea spor de nebuneală, de maximă nebuneală”, se aude educatoarea în filmare ţipând la unul dintre copii, după care îl loveşte peste faţă.

Un alt copil este tras de urechi şi lovit la cap.

”Împieliţatule, Doamne, ce fac eu cu ăştia, că nu rezist. Tu, mai nebun decât eşti nu ai cum sa te faci. Mâine nu te primesc, te bat, te dezbrac şi te dau afară, poate să mă ia şi Poliţia”, strigă din nou femeia.

Apoi, educatoarea loveşte un alt băiat la cap, în mod repetat şi cu putere.

Femeia se enervează fie pentru că cei mici pleacă din bănci sau fac mizerie, fie nu rețin o poezie atât de repede pe cât și-ar dori ea: "După mintea ta, cine a stat la masă? Un copil sau un porc? Eu zic că un porc! La mizeria care e acolo, un porc!”

ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

Iuliana Miron, cea care a filmat scena, a declarat pentru Monitorul de Vrancea că a anunțat Protecția Copilului, dar și Inspectoratul Şcolar Vrancea.

“Anul trecut a mai existat o reclamaţie, iar de la ISJ ni s-a spus că trebuie filmare. Eu am asistat la oră şi, cu mine de faţă, ea maltrata copiii. Nu este o educatoare, este un monstru. Nu l-a bătut pe copilul meu, ci pe alţi copii, dar să ştiţi că şi al meu copil este traumatizat de faptul că iau bătaie colegii. Nu-i place să asiste la scene violente. Are coşmaruri noaptea. Eu am anunţat Protecţia Copilului şi urmează să vină pentru a face verificări. Am făcut reclamaţie şi la Inspectoratul Şcolar. Cu ce drept bate copiii și îi maltratează? Nu poate face așa ceva! Eu vreau să protestez împotriva unor astfel de practici, să participe părinți și copii de la mai multe școli. Nu vrem violență în școli”, a declarat Iuliana Miron pentru Monitorul de Vrancea.

Justificarea educatoarei, Mihaela Ciornea, pentru tratamentul aplicat copiilor este că şi-a "ieşit din fire”. Ea recunoaşte că a lovit un elev și spune că își asumă responsabilitatea.

"Doamna care a a filmat, a filmat doar momentul (n.r - bătaia), dar trebuia să filmeze şi momentele precedente. Sunt dedesubturi. Ştiu cu cine am de-a face şi am recunoscut greşelile şi ieşirile, pot să le justific. (...) Dacă sunt vinovată, sunt vinovată. Îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce am făcut. Dar mă bazez pe prezumţia de nevinovăţie...mi-am ieşit din fire", a afirmat educatoarea pentru Monitorul de Vrancea.

O echipă din cadrul ISJ Vrancea va demara o anchetă în acest caz, pentru a verifica acuzațiile aduse educatoarei Mihaela Ciornea.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră