UPDATE. Guvernul a decis: 2 septembrie, zi de doliu naţional

31 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Guvernul a decis: 2 septembrie, zi de doliu naţional

Drapelul României va fi arborat în bernă de către instituțiile și autorităţile publice, dar și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ de orice grad, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări, autogări, precum și pe navele de orice fel și ambarcațiuni care navighează sub pavilion românesc.

Aceeași obligație le revine și persoanelor fizice care arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Totodată, posturile naționale de radio și de televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător, precizează Guvernul într-un comunicat.

 Iniţial, proiectul de hotărâre pregătit de guvern prevedea ca joi, 1 septembrie, să fie declarată zi de doliu naţional.

"Se declară ziua de 1 septembrie 2016 zi de doliu naţional pe teritoriul României.  În ziua de 1 septembrie 2016 toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. (...) posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător", se arăta în proiectul de hotărâre.

Seismul produs în centrul Italiei, cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, s-a soldat până acum cu 292 de morți, dintre care 11 români.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră