„Orice privire a mea aşteaptă silueta ta şi mâna ridicată, în semn de mamă vin acasă“. In memoriam Bogdan Gigină...

31 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
„Orice privire a mea aşteaptă silueta ta şi mâna ridicată, în semn de mamă vin acasă“. In memoriam Bogdan Gigină...

 

Mesajul mamei lui Bogdan: „Retraiesc seara accidentului cind din copilul meu frumos si plin de viata am gasit un corp distrus“

„In fiecare an era ziua cind ma preocupau pregătirile pentru aniversarea copilului meu.Astazi i-am aprins luminare in timp ce pregateam cele crestinesti.. Il astept in fiecare zi a vietii mele.Orice lift oprit inseamna ca esti tu,orice usa deschisa a casei te asteapta pe tine.Orice privirea a mea pe geam, asteapta silueta ta si mina ridicata in semn de mama vin acasa, asa cum faceai in fiecare zi.Incerc din rasputeri sa accept ca mi-ai fost luat , dar oricât de mult timp ar trece,oricit de puternica as incerca sa fiu,nici un parinte nu s-ar putea uita la usa in fiecare zi a vietii decit asteptindu-si sufletul.

Retraiesc zi de zi amintirile fiecarei zile petrecute de-a lungul timpului impreuna..indiferent ce as face ..tu nu ai cum sa iesi din gindul meu..retraiesc seara accidentului cind din copilul meu frumos si plin de viata am gasit un corp distrus si un chip greu de recunoscut chiar si ptr mine .Visele noastre erau altele copilul meu si tu stii asta ...astazi noi nu pregatim tort, nici scutece ptr nepoti, pregatim coliva si colaci si ridicam rugaciune ptr sufletul tau ptr restul zilelor noastre“, a postat pe facebook mama lui Bogdan. 

 

„Te astept in visele mele, macar acolo sa pot zambi spunandu-ti "la multi ani"!

„Astazi era o zi speciala pt tine, ca si ieri....doua zile de sarbatoare, doua zile in care as fi vrut sa te strang in brate si sa-ti urez "La multi ani", la multi ani cu ocazia implinirii a doi ani de la casatoria cu femeia pe care o iubeai din tot sufletul si la multi ani pt implinirea frumoasei varste de 29 ani. Acum...printre lacrimi, nu pot sa spun decat" Sa te odihnesti in pace", acum...nu putem decat sa ne gandim la un suflet frumos si pur, la un om care facea totul cu zambetul pe buze, la un om a carei menire a fost sa faca vietile noastre mult mai frumoase, omul care aducea zambete.Stim ca Dumnezeu are nevoie de oameni ca tine, are nevoie de oameni curati dar si noi aveam nevoie de tine, toti care te-am iubit nu te vom uita niciodata, vei ramane vesnic in sufletele noastre, voi ramane mereu sora ta, asa cum iti placea sa-mi spui, de mic.Ma voi gandi mereu la tine...cu fiecare zi, dorul fiind mai mare.Te astept in visele mele, macar acolo sa pot zambi spunandu-ti "la multi ani"!“, a scris sora lui Bogdan Gigină. 

Pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, cel care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea- pe atunci ministru de Interne-şi-a pierdut viaţa după ce a intrat cu motocicleta într-o groapă. Cazul, unul extrem de controversat a deschis „Cutia Pandorei“ în ceea ce priveşte folosirea coloanelor oficiale de către demnitari. S-au deschis anchete, s-au schimbat guverne şi, forţat de împrejurări, Gabriel Oprea şi-a dat demisia. A rămas întrebarea: cine se va face vinovat în acest caz şi cine plăteşte pentru moartea poliţistului Gigină? Dezamăgiţi de faptul ca ancheta bate pasul pe loc în cazul lui Bogdan Gigină, părinţii tânărului, care au preferat după accident să nu discute cu presa despre ceea ce au păţit fiul lor, lansează acuze grave la adresa sistemului.

Ce spun părinţii lui Bogdan Gigină

„Pentru noi, parintii, singura vina a lui Bogdan este ca s-a supus ordinului unor mizerabili, care habar nu au de regulamentul intern al institutiei, precum si de legile acestei tari. Spun asta pentru ca stiu ca, in seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat sa asigure traseul ca antemergator, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost facuta verbal catre superiorii BPR care il insoteau in acea seara. Acestia puteau - conform legii 188/99 - sa il retraga, dar indolenta a fost prea mare. Ce conteaza ca a murit un om care avea o viata inainte! Nimeni nu indraznea sa faca asemenea cereri catre Gabriel Oprea!", au scris parintii lui Gigina pe contul oficial de Facebook al lui Bogdan Gigină, păstrat încă activ.

„Cazul politistului Bogdan Cosmin Gigina,un caz trecut in tacere,un dosar nefinalizat inca,un caz care treneaza. Putini au ramas cei care nu au uitat moartea violenta a unui tinar cauzata de neglijenta ,infatuarea unor oameni desi mi-e greu sa-i numesc asa,"oameni"care folosesc coloana oficiala in scopuri personale doar pentru ca pot.

Pentru noi parintii singura vina a lui Bogdan este ca s-a supus ordinului unor mizerabili,care habar nu au de regulamentul int al institutiei precum si de legile acestei tari.
Spun asta ptr ca stiu ca in seara zilei de 20 oct 2015,Bogdan a refuzat sa asigure traseul ca antemergator, din cauza cond meteo nefavorabile.Cererea a fost facuta verbal catre sup BPR care il insoteau in acea seara.Acestia puteau cf leg 188/99 sa il retraga, dar indolenta a fost prea mare.Ce conteaza ca a murit un om care avea o viata inainte!Nimeni nu indraznea sa faca asemenea cereri catre Gabriel Oprea.

Printre mesajele din telef lui Bogdan se regasesc multe din discutiile cu colegii lui de schimb de-a lungul a citorva luni. In zilele nefavorabile din punct de vedere meteorologic si doar atunci cind nu erau desemnati ptr coloana oficiala ci la programul normal de dirijare a traficului , ei nu ieseau cu motor.Majoritatea raspunsurilor lui catre colegi erau "Doar nu crezi ca eram nebun sa risc pe o asemenea vreme".

Un alt lucru pe care nu si l-a amintit nimeni a fost accidentul colegului de schimb,antemergator in aceeasi coloana a lui Gabriel Oprea,accident survenit tot intr-o intersectie din Buc din cauza aceleeasi "viteze reduse" cu doar citeva zile inainte de trecerea in nefiinta a lui Bogdan.Omul a ramas imobilizat timp de citeva saptamini.In data de 20 oct2015 a fost desemnat Bogdan ptr coloana of a lui Oprea, desi cf grficului de prezenta din ziua aceea Bogdan avea program de 8 h.Accidentul survine in ora 12 de program.Erau zile cind programul sarea de16h , 18h...doar ptr a fi deplasat oficialul roman de la restaurant la toaleta proprie si retur ballroom.

Rugamintea noastra catre toti colegii lui Bogdan , vorbiti ..... , spuneti doar adevarul. Este singurul lucru si cel mai important pe care puteti sa-l faceti ptr sufletul celui care a fost colegul si omul Bogdan Cosmin Gigina si pentru noi parintii care nu ne dorim decit dreptate si adevar“, se arată în mesajul postat de părinţii lui Bogdan.

 

Bogdan Gigină ar fi împlinit astăzi 29 de ani 

Reamintim ca,pe 20 octombrie 2015, moartea politistului de la Rutiera, Bogdan Gigina- acesta a plonjat cu motocicleta intr-o groapa in timp ce facea parte din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea- avea sa deschida ,,Cutia Pandorei,, in ceea ce priveste folosirea coloanelor oficiale de catre demnitari. Avea sa se descopere ca fostul ministru de Interne si vicepremier pe probleme de securitate era un ,,campion,, al folosirii coloanelor oficiale, Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare pentru abuz in serviciu. Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au fost vizaţi de trei controale de la începutul acestui an, asta în condiţiile în care, în ultimii 3 ani, Serviciul Omoruri a avut un procentaj de reuşită de sută la sută în anchete. Mai exact, controalele au fost declanşate pe 28 ianuarie, la fix o zi după ce fostului ministru de Interne Gabriel Oprea i s-a ridicat imunitatea parlamentară pentru a putea fi cercetat penal.

 

Vicepremierul fata-n fata cu procurorii

Pe 28 octombrie, Gabriel Oprea a fost citat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru audieri. La iesire declara ca a respectat legea: "Am raspuns la toate intrebarile puse de procurori, eram in timpul serviciului, imi faceam datoria. Veneam de la o institutie a statului roman. Nu mai am voie sa spun mai mult decat am declarat. N-am avut nimic in plus fata de ce au avut toti ceilalti ministri de Interne. N-am avut nicio zi de concediu, am muncit de dimineata pana seara, intr-un context greu de securitate. De cate ori vom fi chemati la Parchet, vom declara. In toata activitatea mea de ministru, nu am incalcat legea".

 

Gigina si Colectiv au schimbat Guvernul

La doua zile de la audierea lui Oprea izbucneste incendiul in clubul Colectiv. Gabriel Oprea isi face aparitia la fata locului din motive de siguranta nationala si interes national. Doar ca tragedia nu calmeaza spiritele, din contra - scoate tinerii in strada. Potrivit unor surse, Oprea nu vrea sa renunte la scaun iar Victor Ponta isi depune mandatul de premier. Cade tot Guvernul.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră