Trei medalii de argint şi una de bronz pentru România, la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului, din Japonia

30 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Trei medalii de argint şi una de bronz pentru România, la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului, din Japonia

Trei medalii de argint şi una de bronz au revenit echipei României care a participat, în perioada 20-27 august, în localitatea japoneză Tsu, la Olimpiada internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO).

olimpiada2

Cea de-a X-a ediţie a Olimpiadei a marcat prezenţa a 100 de elevi din 26 de ţări. Aurul a fost adjudecat, pentru al zecelea an consecutiv, de cei patru elevi ai lotului din Taiwan. Echipa din Japonia a câştigat trei medalii de aur şi una de argint.

olimpiada1
Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău) a fost medaliată cu bronz, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

echipa Romaniei

Demn de remarcat este faptul că trei dintre unităţile de învăţământ din care provin laureaţii din acest an au avut premianţi şi la ultimele două ediţii: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa (2014 şi 2015), Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi (2015) şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti (2014).

În organizarea evenimentului a fost implicat şi un profesor cercetător român, de la Universitatea din Kyoto, Bogdan Enescu. Următoarea ediţie a Olimpiadei se va desfăşura la Nisa, în Franţa, în 2017.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră