Suma strânsă pentru Cuminţenia pământului se apropie de 700.000 euro

30 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Suma strânsă pentru Cuminţenia pământului se apropie de 700.000 euro

"Campania merge foarte bine, în ultima lună a mers extraordinar de bine. Cred că atingem în curând 700.000 de euro care sunt strânși. Vor fi comunicate sumele exacte, nu vreau să vă spun ceva care nu este adevărat. Avem extrem de multe acțiuni de mare importanță organizate în luna septembrie și eu cred că se vor strânge banii. (...) În momentul de față, concentrarea mea este pe participarea la donație. (...) Noi am declarat că, dacă banii nu se vor strânge, vom da banii înapoi, dar eu cred că această chestiune poate fi reanalizată", a declarat marţi Corina Şuteu, conform agerpres.ro.

Ea a negat că ar fi spus că lucrarea lui Brâncuşi va fi cumpărată oricum. "<Oricum cumpărăm lucrarea>, nu am auzit să fi spus eu aşa ceva. Avocatul familiei a făcut o declaraţie foarte nuanţată şi care este veche. El a spus că lucrarea va fi vândută pentru 11 milioane, că din aceste 11 milioane Guvernul s-a angajat prin memorandum să plătească 5 milioane", a susţinut ministrul Culturii, conform mediafax.ro.

Cum unii cetăţeni s-au considerat înşelaţi, neştiind că lucrarea va fi oricum cumpărată, Corina Şuteu le-a transmis că provocarea şi controvesa fac parte din proces. "Eu ştiu, dar asta face parte din proces. Controvesta, provocarea, fac parte din proces. Altfel ar fi ceva care nu ne-ar face să ne gândim. De fapt, această campanie ne-a determinat să facem un pas înapoi şi să ne gândim şi au existat luări de poziţie, cum există întotdeauna în societatea românească, luări de poziţie excesive, patetice, lacrimogene, inteligente, raţionale şi asta face divesitatea societăţii în care trăim”, a afirmat ministrul Culturii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră