Medic de la Spitalul Colțea, electrocutat în sala de operație

28 Iul 2016 | scris de Cristi Semeghin
Medic de la Spitalul Colțea, electrocutat în sala de operație

Conform sursei citate, medicul s-a electrocutat în timpul unei intervenții chirurgicale, în momentul în care utiliza electrobisturiul. 

După producerea accidentului, Marian Stamate a fost internat la secția de Terapie Intensivă, în momentul de față starea sa fiind stabilă. Un alt medic a continuat operația.

”Sunt în stare stabilă, încă cu fenomene cardiace monitorizate de colegii mei din ATI și cardiologi”, a spus medicul Marian Stamate, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în care a mai precizat că toată echipa operatorie a fost afectată de incident, la fel și pacientul de pe masa de operație.

Medicul Marian Stamate a declarat că în urmă cu trei luni a trecut printr-un incident similar, pe care l-a raportat conducerii spitalului, însă nu s-a făcut nimic în acest sens.

”Noi cerem modernizarea sistemului public de sănătate din România, care include și clădirile și aparatura cu care lucrăm. Nu e prima dată când se întâmplă un asemenea incident”, a declarat la Antena 3 dr. Eleodor Cârstoiu, vicepreședintele Federației Hypocrat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră