Ambasadorul Turciei la București, MESAJ pentru români

28 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Ambasadorul Turciei la București, MESAJ pentru români

Oficialul turc a afirmat că declararea stării de urgență nu afectează cu nimic viața de zi cu zi a cetățenilor turci sau a celor străini, iar turiștii români nu au niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește situația actuală din Turcia.

"Îi încurajăm pe prietenii noștri români să continue să-și petreacă vacanțele în frumoasele stațiuni turcești, unde vor primi servicii excelente la prețuri deosebit de rezonabile. Declararea stării de urgență nu afectează cu nimic viața de zi cu zi a cetățenilor turci sau a celor străini, inclusiv turiștii români aflați Turcia. În prezent, o multitudine de turiști se bucură de sejururi în Antalya și în regiunile de pe coasta Mării Egee. În plus, măsurile adoptate în cadrul stării de urgență, la fel cum au fost adoptate și în alte țări europene, înseamnă mai multă siguranță pentru cetățeni", a spus Osman Koray Ertaș.

"Sute de zboruri charter aterizează zilnic pe aeroporturile din Antalya și Bodrum, iar pe 23 iulie în Antalya a fost atins un număr record de 242 de zboruri pe zi. Importante instituții internaționale de turism, cum sunt World Tourism Organization, TUI sau Thomas Cook, continuă să promoveze Turcia ca o destinație turistică atractivă, iar în 2017 Guvernul turc va lua măsuri suplimentare de promovare a acestui sector", a mai spus ambasadorul Turciei, potrivit agerpres.ro.

Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 500.000 de români aleg să viziteze Turcia pentru a-și petrece vacanțele în această țară.

Ministrul de interne turc, Efkana Ala, a anunțat ieri că peste 15.000 de persoane, între care 10.000 de militari, au fost reținute după tentativa de puci eșuată din 15-16 iulie.

Totodată, 8.113 de oameni au fost arestați fiind în așteptarea procesului.

Reaminim că o facțiune a forțelor armate turce a încercat să înlăture de la putere guvernul în această lună, dar a eșuat când mii de susținători ai președintelui țării, Recep Tayyip Erdogan, au ieșit pe străzi opunându-se puciștilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră