Românul ucis la Nisa va fi înmormântat la Rovinari

27 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Românul ucis la Nisa va fi înmormântat la Rovinari


Trupul neînsufleţit al lui Cristian (34 de ani) va fi repatriat joi seară la Rovinari, localitatea sa natală, potrivit Gorj Exclusiv.
Primarul localităţii, Robert Filip, a declarat pentru sursa citată că înmormântarea lui Cristian Coman este programată pentru sâmbătă. Primăria a acordat familiei un ajutor financiar de 5.000 de lei.
Cristian şi soţia sa erau stabiliţi de câţiva ani în Austria, împreună cu fiul lor, Denis, în vârstă de şapte ani şi jumătate. În ziua tragediei, cei trei erau în vacanţă, la Nisa, şi au dorit să participe, alături de mulţi alţii, la bucuria focurilor de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. O minte tulburată a decis că este momentul propice pentru a pune capăt zilelor unor oameni nevinovaţi, şi a intrat cu un camion de mare tonaj în mulţimea adunată pe Promenade des Anglais, ucigând 84 de persoane şi rănind peste 200.
Primul din familia Coman identificat printre victime, în urma unei mobilizări extraordinare atât pe reţelele de socializare, cât şi din partea autorităţilor române şi franceze, a fost Denis, care se află şi acum internat într-unul dintre spitatele din Nisa.
Pe mama lui Denis, soţia lui Cristian, au identificat-o abia după o zi după găsirea lui Denis, ea aflându-se în stare gravă într-un alt spital din oraş.
Denis are o evoluţie pozitivă, fiind în afara pericolului, spun specialiştii, dar mama sa este în continuare în stare gravă. Mama ei s-a deplasat la Nisa şi o veghează.
Cristian Coman, de 34 de ani, era stabilit de mai mulți ani cu soţia sa Adriana şi fiul Denis în Austria, însă în ziua atentatului se afla împreună cu aceștia în vacanţă la Nisa. Soţia şi fiul au reușit să supraviețuiască în atentat, dar se află în prezent într-un spital din Franţa, sub îngrijire medicală.
Primarul din Rovinari a luat legătura cu familia lui Cristian înainte de anunţul fatidic.
„Am căutat familia lui Cristian Coman înainte să aflăm că acesta a decedat. Mama sa este în spital, la Cluj, grav bolnavă. Vom ajuta familia cu tot ce va fi nevoie!”.
Chiar înainte de a afla despre ceea ce i se întâmplase fiului său, Anișoara Coman se internase la un spital din Cluj, deoarece femeia suferă de o boală crâncenă. Mama românului mort în urma atentatului de la Nisa așteaptă ca trupul neînsuflețit al fiului său să fie repatriat, pentru a îl putea înmormânta așa cum se cuvine, la Rovinari, scrie gorj-domino.ro.
Identificarea lui Cristian Coman a fost posibilă datorită rețelei de socializare Facebook și a mobilizării oamenilor care au făcut tot ce s-a putut pentru a-l găsi pe bărbat. Jurnalistul Lucian Mîndruță este cel care a dat vestea tragică în mediul online: „Facebook și comunitatea au găsit familia de români rănită grav în atentatul de la Nisa. Din păcate, tot de acolo mi-a ajuns, pe mesaj privat, vestea cea mai tristă: tatăl a murit. Rămân mama și băiatul, ambii răniți”, a transmis jurnalistul în pagina sa de Facebook. La numai câteva minute a venit şi confirmarea oficială de la Ministerul de Externe român.
Atât preşedintele, cât şi premierul României au transmis condoleanţe familiei lovite de tragedia de la Nisa.
„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmată de autoritățile franceze, a decesului cetățeanului român care a fost dat dispărut în urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi. Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei și le sunt alături în aceste momente de cumplită durere. Le doresc însănătoșire grabnică și multă putere soției și copilului celor doi, care se află internați la Nisa. Sunt în legătură permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța, care acordă tot ajutorul și sprijinul necesare în această situație dramatică. Nimic nu poate alina durerea celor apropiați, așa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile”, a spus Iohannis în mesaj.
„Între oamenii uciși în atacul barbar de la Nisa este și un cetățean român. Știu că este puțină consolare pentru familie și pentru cei dragi lui, dar vreau să-i rog să accepte regretul meu enorm și condoleanțe pentru pierderea avută. Este o tragedie care a lovit o familie întreagă. Soția și copilul lui, răniți grav în atentat, sunt și ei internați în spitale din zonă. Din fericire, din informațiile pe care le avem la această oră, starea acestora este stabilă”,a spus, la rândul său, premierul Cioloş în mesajul său de condoleanţe.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră