Mama românului mort la Nisa este în pragul disperării. APELUL ei către autorităţi: „Am sperat până în ultima clipă (...)

21 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
Mama românului mort la Nisa este în pragul disperării. APELUL ei către autorităţi: „Am sperat până în ultima clipă (...)

După ce a aflat vestea morţii fiului ei, femeia a ajuns la spital, pentru că starea ei de sănătate este şubredă. Premierul Dacian Cioloş anunţa miercuri că este în permanenţă în contact cu autorităţile din Franţa, iar Ministerul de Externe se va implica pentru aducerea trupului neînsufleţit în ţară. „Ne vor trimite corpul băiatului în țară. Nu știm când. Vrem să-l aducă acasă, să fie înmormântat.(...) Am sperat până în ultima clipă că va fi găsit în viață”, a mărturisit Anișoara Coman, mama românului mort la Nisa.

Atentatul a avut loc pe Bulevardul "Promenade des Anglais" din oraşul francez Nisa. Un camion, condus de un bărbat de 31 de ani, a intrat în plin în mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais. 84 de oameni au murit, printre care zece copii şi adolescenţi, s-ar putea înrăutăţi. Din totalul celor 85 de persoane care se aflau duminică sub îngrijiri medicale, 18 erau în stare gravă, printre care un copil. Camionul folosit în atacul comis joi seară în oraşul francez Nisa avea aproape 20 tone şi a intrat în mulţime cu viteza de 60-70 de kilometri pe oră.

Conform Adevărul.ro, primarul localităţii Rovinari, Robert Filip, a dezvăluit că situaţia familiei lui Cristian Coman, românul mort la Nisa, este una delicată, mama acestuia fiind internată într-un spital din Cluj, unde este tratată pentru cancer.  „Mama victimei este bolnavă de cancer şi e la Cluj la spital, de aceea spun că e o situaţie cu totul deosebită. Noi nu putem să rămânem indiferenţi la aceste probleme şi de aceea încercăm să fim alături de familie. Vrem să facem mai mult decât nişte vorbe. O să analizăm în Consiliul Local şi o să-i ajutăm cu tot ceea ce putem”, a spus primarul localităţii Rovinari.

Mai mult de atât, acesta a mărturisit că bărbatul mort la Nisa va fi înmormântat în localitatea natală, iar atunci va fi declarată zi de doliu. Cimitirul în care va fi îngropat este cel în care se află înmormântat şi Constantin Laurenţiu Lixandru, militarul mort pe frontul de luptă în Afganistan în anul 2015. Robert Filip a cerut Complexului Energetic Oltenia să ajute familia, pentru că tatăl lui Cristian este angajat al unităţii: „O să avem o perioadă de doliu la Rovinari pentru că tristeţea este mare printre toţi cei din oraş. Vom încerca să ajutăm familia pe orice cale pentru că e o situaţie deosebită. Victima, cât a stat în Rovinari, a lucrat la vulcanizare la EM Rovinari, iar tatăl său a lucrat tot la Complexul Energetic Oltenia. De aceea le-am cerut celor de la CEO să ajute şi ei într-o asemenea situaţie pentru că mi se pare de bun simţ să încerci să ajuţi în asemenea momente“, a mai precizat primarul.

Lista victimelor atentatului reflectă diversitatea persoanelor ale căror vieţi au fost spulberate de camionul de pe Promenade des Anglais, la 14 Iulie, de Ziua Naţională a Franţei. Ea cuprinde familii care se aflau în vacanţă, turişti străini, printre care şi o familie de români lovită din plin de tragedie, un piscicultor, un comisar de poliţie, zece copii şi adolescenţi.
Potrivit informaţiilor adunate de agenţia France Presse şi preluate de Huffington Post, Cristian Coman, românul decedat la Nisa, avea 34 de ani şi se afla în localitatea franceză în vacantă.
Era în vacanţă cu familia, adică soţia, Alexandra, şi fiul în vârstă de şapte ani, Denis. Cristian a decedat în urma atentatului, iar fiul şi soţia sa sunt acum spitalizaţi, grav răniţi, dar în afara pericolului, scrie Huffington Post France, care citează informaţii difuzate de Ambasada României la Paris.
Familia Coman locuia în Austria de mai mulţi ani, iar Cristina a fost cel care a insistat pentru a veni în vacanţă în Franţa, scrie Huffington Post France. Insistenţele i-au fost în cele din urmă acceptate, în ciuda temerilor soţiei sale, care se gândea la posibile noi atentate pe teritoriul francez, scrie sursa citată.
Membri ai familiei Coman, veniţi din România şi din Germania, au ajutat la identificarea băieţelului, mai scrie sursa citată.
Huffington Post France publică informaţii despre fiecare victimă în parte. Printre decedaţi se află francezi, dar şi multe alte naţionalităţi. - See more at: http://miscareaderezistenta.ro/actualitate/32336-cristian-coman-decedat-atentat-nisa-concediu-franta#sthash.cmuPitZS.dpuf

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră